Dromenvanger

20150815_17542520150815_12463020150805_163231
Het mooie van social media: Ontdekken van inspirerende mensen. Een echte favoriet van mij is @electricluna. Ze houdt een plog bij op maanisch.com waarop ook maaneschijn.nl staat vermeld.
Chantall van den Heuvel (zoals @electricluna eigenlijk heet) maakt sinds dit jaar zeer mooie dromenvangers. Deze presenteerde ze het eerst via Instagram. Hoe mooi. Mede door de aparte wijze waarop ze deze maakt.

Sinds ik de dromenvangers van Luna zag, zag ik plots overal veren tijdens het wandelen met Meneer Strik. Kleine pluizige, maar ook statige grote veren. Na verloop van tijd begon ik ze op te rapen. Ik probeerde te achterhalen van welke vogels ze afkomstig waren en kwam er zo achter dat er een hele symboliek rondom veren bestaat.
Tijdens de zomervakantie van Vlinder ondernam ik meerdere wandelingen met haar en Meneer Strik buiten het gebruikelijke blok om. We zochten in weides, in parkjes, langs vijvers en peuterden met een stokje veren uit de kippenren op de kinderboerderij. Nadat Vlinder voor een paar dagen richting grootouders was vertrokken, trok ik meteen mijn inmiddels verzamelde en gewassen buit aan veren tevoorschijn.

20150817_160336Ik stalde alles uit. Maakte combinaties en probeerde me voor te stellen hoe het geheel zou worden. Ik vond het kleedjesprincipe een mooie variant op het standaard web met de kraal in het midden. Wel wilde ik in tegenstelling tot de dromenvangers van Luna de decoratie luchtig houden en vooral betekenisvol. De veren wilde ik duidelijk kunnen zien en zo direct kunnen terugdenken aan het moment waarop of waarom ik die veer opraapte. Het was een ware puzzel om de juiste kleurtjes te combineren, passende kraaltjes te vinden en correcte knoopjes in de koordjes te krijgen. Maar wat heb ik genoten. Dit was eindelijk weer eens een projectje. Iets creatiefs wat mijn handen konden maken. Ze protesteerden nog behoorlijk, maar het lukte wel!
20150818_13522420150818_13501520150818_135150

De dromenvanger bestaat uit veren van kippen, duiven, eenden, pauwen en een paar vogels die ik helaas niet heb kunnen achterhalen. Een waar vakantiesouvenir van rondom “huis” met onderin een mandje gevuld met Opaliet. Volgens edelstenenenmineralen.nl: Opaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal. Fysiek stimuleert opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren.

20150818_135121

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *